Wie is STROOPZ

 

STROOPZ moet je ZIEN, RUIKEN, en PROEVEN

Wij raakten in de ban van de Stroopwafel, een eeuwenoude Hollandse lekkernij, die heerlijk zoet smaakt.

Gedurende de afgelopen 2 jaar zijn wij gaan experimenteren met deeg en stroop.

Na maanden van kneden, uitproberen, zoeken, proeven, oude stroopwafelrecepten doorspitten, aanpassen en wéér niet tevreden zijn, hebben we uiteindelijk ons eigen Stroopwafelrecept en concept ontwikkeld.

STROOPZ is uniek! DSC_0021

Wij hebben een traditionele “zoete”  Spelt-Stroopwafel ontwikkeld, zonder toevoeging van smaak en/of kleurstoffen. Met veel bloed, zweet en tranen, hebben we een biologische Spelt-Stroopwafel samen kunnen stellen. We zijn gaan praten met leveranciers van speltbloem en biologische stroop, over de samenstelling van hun meel en hun stroop: het suikergehalte, het eiwitgehalte etc. om tot een goede samenstelling te komen. Wij werken alleen met biologische producten die aan het Speltmeel toegevoegd worden zodat er een heerlijk Stroopwafeldeeg ontstaat.

STROOPZ moest een “beleving” worden!

Onze stroopwafels moesten niet alleen heerlijk smaken. Ze moesten ook warm, vers en nog stroperig aangereikt kunnen worden. STROOPZ bakt z’n stroopwafels dan ook op unieke rollende bakijzers. Grote houten, antieke wijnvaten op wielen die we zo tussen het publiek op elke markt of festival kunnen “rollen’. De rook puft uit de schoorsteenpijp, en de bakijzers zijn geïntegreerd onder putdeksels.

Deze rollende bakijzers zijn speciaal voor STROOPZ ontwikkeld en gemaakt.

Onze Foodtruck staat achter onze rollende bakijzers en is een prachtig gerestaureerde Ford Transit Ambulance uit 1975. In onze STROOPZ-FOODTRUCK staat onze gekoelde voorraad stroopwafeldeeg en onze emmers met stroop. Onze Foodtruck is zo ingericht dat we er kunnen voorbereiden, kneden, bijvullen en bij regenweer even kunnen schuilen.